Šošovica

Šošovica beluga so zeleninou a s grilovaným syrom halloumi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Šťavu z citróna zmiešame s olivovým olejom, pridáme nasekanú mätu a cukor a soľ podľa chuti.
  2. Na olivovom oleji orestujeme karí pastu, pridáme šošovicu, osolíme, pridáme kokosové mlieko. Podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút.
  3. Syr halloumi grilujeme minútu z každej strany, osolíme a okoreníme.
  4. Avokádo očistíme, nakrájame na tenké plátky, okoreníme a osolíme. Na tenké plátky alebo pásiky pokrájame aj všetku zeleninu. Brokolicu oblanšírujeme, grilovaný syr halloumi nakrájame. Zeleninu ukladáme na tanieri vedľa seba, pridáme šošovicu, syr halloumi a kukuricu. Všetko zalejeme dresingom.