Šošovica ako hlavné jedlo (fotorecept)
Autor receptu: janger
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko...Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, tak som ju
dala na "veselsi" tanier, ale ani to jej moc nepomohlo :-). Nuz ale chuti velmi dobre.
Posluzi vam ako hlavne jedlo, pripadne ako priloha, v mensich porciach.
Inspiraciou mi bol recept v kucharskej knihe, ktorej autorkou je Anne Willan.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Recept, ktory som trosku zmenila, pochadza z kucharskej knihy "15 minut v kuchyni". Su v nej recepty, pri ktorych by cas straveny v kuchyni nemal prekrocit 15 minut. Doba varenia, pecenia jednotlivych receptov je dlhsia, ale samotna priprava je kratka. Tak to bolo aj s touto sosovicou.
- Sosovicu dobre umyjeme. Preberieme. Mojmu pohladu nejako unikol maly kamienok, muz si skoro zlomil zub....Este sa mi to zatial nestalo, ale teda nech ste upozorneni!
- Slaninku pokrajanu na kusky dame poopekat do hrnca s hrubsim dnom.
- Pridame pokrajanu cibulu. Este spolu poopekame.
- Pridame pokrajanu mrkvu. Nabuduce dam mrkvu az v neskorsom stadiu, aby zostala trosku chrumkava. Takze ako chcete...
- Pridame sosovicu, zalejeme litrom vody. Osolime, pridame cerstvo pomlete korenie (ja som pouzila korenie styroch farieb).
- V recepte bolo pouzite koriandrove semeno. Nemala som doma, pretoze koriander moc neoblubujeme. Dala som asi cajovu lyzicku susenej koriandrovej vnate. Ak mate radi koriander, mozete dat kludne viac. V maziari som pomliazdila trosku rasce. A pridame aj bobkovy list.
- Uvedieme do varu a nechame sosovicu na slabom ohni varit, kym bude makka. Obcas trosku premiesame. Ta moja sa varila asi hodinu.
- Mozeme podavat. Bud len tak. Alebo s volskym okom. Pripadne s kopcekom kyslej smotany, tiez vyborne...
- Ak vyskusate, prajem dobru chut.