Šošovica ako hlavné jedlo (fotorecept)

Autor receptu: janger

Hovori sa, ze krasa nie je vsetko...Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, tak som ju dala na "veselsi" tanier, ale ani to jej moc nepomohlo :-). Nuz ale chuti velmi dobre. Posluzi vam ako hlavne jedlo, pripadne ako priloha, v mensich porciach. Inspiraciou mi bol recept v kucharskej knihe, ktorej autorkou je Anne Willan.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Recept, ktory som trosku zmenila, pochadza z kucharskej knihy "15 minut v kuchyni". Su v nej recepty, pri ktorych by cas straveny v kuchyni nemal prekrocit 15 minut. Doba varenia, pecenia jednotlivych receptov je dlhsia, ale samotna priprava je kratka. Tak to bolo aj s touto sosovicou.
  2. Sosovicu dobre umyjeme. Preberieme. Mojmu pohladu nejako unikol maly kamienok, muz si skoro zlomil zub....Este sa mi to zatial nestalo, ale teda nech ste upozorneni!
  3. Slaninku pokrajanu na kusky dame poopekat do hrnca s hrubsim dnom.
  4. Pridame pokrajanu cibulu. Este spolu poopekame.
  5. Pridame pokrajanu mrkvu. Nabuduce dam mrkvu az v neskorsom stadiu, aby zostala trosku chrumkava. Takze ako chcete...
  6. Pridame sosovicu, zalejeme litrom vody. Osolime, pridame cerstvo pomlete korenie (ja som pouzila korenie styroch farieb).
  7. V recepte bolo pouzite koriandrove semeno. Nemala som doma, pretoze koriander moc neoblubujeme. Dala som asi cajovu lyzicku susenej koriandrovej vnate. Ak mate radi koriander, mozete dat kludne viac. V maziari som pomliazdila trosku rasce. A pridame aj bobkovy list.
  8. Uvedieme do varu a nechame sosovicu na slabom ohni varit, kym bude makka. Obcas trosku premiesame. Ta moja sa varila asi hodinu.
  9. Mozeme podavat. Bud len tak. Alebo s volskym okom. Pripadne s kopcekom kyslej smotany, tiez vyborne...
  10. Ak vyskusate, prajem dobru chut.