Sójové mäso na mandarínkach

Autor receptu: zuzu91

Sójové mäso na mandarínkach je veľmi chutné jedlo, ktoré je jednak časovo nenáročné a jednak na prípravu veľmi jednoduché. Pokiaľ ste milovníkom jedál "na sladký spôsob" a neprekáža vám z času na čas nahradiť klasické mäso sójovým, určite odporúčam vyskúšať. Ja som si tento recept skutočne obľúbila.

3
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Začneme tým, že uvaríme sójové rezance podľa návodu, ktorý je uvedený na ich obale. Ja ich varím s takou menšou obmenou. Nevarím ich len v čistej osolenej vode (ako je uvedené na obale), ale v rozpustenom bujóne. Sójovému mäsu to dodá lepšiu chuť, pretože bujón počas varenia vsiakne do sójových rezancov. Varíme asi 10 minút.
  2. Medzitým si dáme variť ryžu. Ja ju varím tak, že do hrnca dám troška olivového oleja a ryžu na ňom jemne opražím. Potom ju zalejeme vodou ( na 1 hrnček ryže asi 2,5 hrnčeka vody- ja ju zalievam 1 hrnčekom bujónu a 1,5 hrnčeka vody) a pridáme asi 1 čajovú lyžičku soli. Varíme na miernom ohni asi 15 minút. Počas varenia neotvárame.
  3. Ak sú sójové rezance uvarené, zlejeme vodu cez sitko. Pripravíme si panvicu, na ktorú dáme trochu olivového oleja, a necháme chvíľku rozohriať. Na rozohriatú panvicu prihodíme sójové rezance, ktoré na miernom ohni smažíme asi 3 minútky. Popritom pridáme ešte štipku soli, čierne korenie ( asi pol čajovej lyžičky, ale ak nemáte radi korenené, dajte ho radšej menej), korenie na čínu (2-3 čajové lyžičky) a worčestrovú omáčku ( asi 1PL). Tieto koreniny pridávame samozrejme podľa vlastnej chuti. Pridáme arašidy, množstvo je tiež ľubovoľné, podľa chuti ( ja som pridala asi 50 g). Môžete použiť solené aj nesolené, je to na vás. :) Sójové rezy zalejeme šťavou z mandarínkového kompótu, ale mandarínky ešte nepridávame! ( až neskôr, pretože by sa príliš rozvarili). Takto necháme sóju variť asi 5 minút. Potom pridáme mandarínky, premiešame, varíme ešte asi 3 minútky a jedlo je hotové. Môžeme servírovať s ryžou :)