Smrčkovica z nášho lesa

Autor receptu: monty469

Pri dnešnej prechádzke lesom sme našli smrčky, tak nastala zmena plánu varenia a uvarila som túto chutnú smrčkovú polievočku :-)

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si treba doniesť z lesa smrčky :-D
  2. Dôkladne ich očistíme, umyjeme (najlepšie pod tečúcou vodou) a nakrájame na malé kúsky.
  3. Cibuľu, pór, mrkvu, kaleráb, zeler, petržlen nakrájame na malé kúsky.
  4. Na masle speníme cibuľu s pórom, pridáme ostatnú zeleninu, rascu, orestujeme, pridáme červenú mletú papriku, soľ, korenie, smrčky a krátko orestujeme (smrčky pustia dosť vody). Zalejeme vývarom a varíme 25 minút, podľa chuti dosolíme.
  5. Mrveničku si pripravíme nasledovne: z múky, soli a vody vypracujeme tuhé cesto.
  6. Nastrúhame ho na hrubo (ako keď strúhate jablká), necháme na tácke trošku obschnúť a uvaríme ako cestoviny.
  7. Na záver môžeme do polievočky nasekať petržlenovú vňať a podávame, dobrú chuť :-)