Vaječná omeleta

Smaženky (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Voľakedy patrili do sortimentu mliečnych barov, staničných bufetov a lahôdok, len tak narýchlo niečím zahnať hlad.* Dnes sa ešte možno niekde objavujú, hlavne v Čechách, kde majú aj svoju tradíciu. Ja sám som sa s týmto jedlom stretol prvýkrát v lahôdkach neďaleko vlakovej stanice vo Veselí nad Moravou, vždy som sa tam zastavil popri čakaní na ďalší spoj pri ceste z internátu domov... a ďakujem Breptovi, ktorý mi toto jednoduché jedlo pripomenul na svojej stránke.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky rozklepneme vajcia, pridáme strúhanku, mlieko, osolíme a okoreníme...
  2. ...a všetko dobre rozšľaháme.
  3. Na panvicu dáme troška oleja alebo masti, a naberačkou rozlejeme časť zmesi, ako na omeletu.
  4. Opečieme z oboch strán a preložíme na polovicu...
  5. Medzitým si natrieme krajec chleba horčicou.
  6. Na smaženku priložíme chlieb, panvicu obrátime...
  7. ....a smaženku položíme na tanier.
  8. Obložíme kolieskami rajčiny, cibule, plátkami uhorky a zaváranej kápie alebo kto čo má rád.