Slepačia polievka
Slepačí vývar so zeleninou a s tymianovými rezancami
Autor receptu: redakcia
Postup- Sliepku, cibuľu a očistenú koreňovú
zeleninu dáme do hrnca, napustíme studenú vodu, pridáme celé čierne korenie a soľ a na malom
plameni varíme 6 hodín. Dochutíme korením a bylinkami.
- Tymianové rezance: Múku a vajcia s nakrájaným
tymianom a so soľou
zmiešame a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na
tenký plát a necháme vysušiť.
Potom cesto nakrájame
na širšie pásy, uložíme na seba
a nakrájame na rezance.
Uvaríme.
- Zo surovej koreňovej zeleniny a cukety vykrajujeme pomocou
krájača guľôčky, ktoré oblanšírujeme - krátko povaríme, scedíme a schladíme studenou vodou. Zelenina nemá byť rozvarená, ale chrumkavá.
- Vývar podávame s rezancami a oblanšírovanou zeleninou.
|