Slepačia polievka

Slepačí vývar so zeleninou a s tymianovými rezancami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Sliepku, cibuľu a očistenú koreňovú zeleninu dáme do hrnca, napustíme studenú vodu, pridáme celé čierne korenie a soľ a na malom plameni varíme 6 hodín. Dochutíme korením a bylinkami.
  2. Tymianové rezance: Múku a vajcia s nakrájaným tymianom a so soľou zmiešame a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát a necháme vysušiť. Potom cesto nakrájame na širšie pásy, uložíme na seba a nakrájame na rezance. Uvaríme.
  3. Zo surovej koreňovej zeleniny a cukety vykrajujeme pomocou krájača guľôčky, ktoré oblanšírujeme - krátko povaríme, scedíme a schladíme studenou vodou. Zelenina nemá byť rozvarená, ale chrumkavá.
  4. Vývar podávame s rezancami a oblanšírovanou zeleninou.