Slávnostná mäsová roláda

Autor receptu: zuzlik0402

Mäsko vhodné na naozaj sviatočné príležitosti.

Postup

  1. Bravčové stehno rozklepeme na veľký plát, ktorý osolíme a okoreníme.
  2. Z rozšľahaných a osolených vajec urobíme omeletu a položíme ju na plát.
  3. Morčacie prsia rozklepeme, osolíme a okoreníme a uložíme na omeletu.
  4. Na panvici na troške oleja popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu a pridáme očistené a nakrájané kuracie pečienky a podusíme domäkka. Zmes navrstvíme na morčacie mäso.
  5. Opatrne všetko zvinieme do rolády, previažeme niťou a z každej strany prudko opečieme na oleji. Potom roládu preložíme na vymastený pekáč a pečieme v rúre. Môžeme podlievať vodou a povrch potierať kyslou smotanou, ale nemusíme.
  6. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.