Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom

Autor receptu: matus113

Slaná pochúťka k vychladenému vínku.

80 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Sušienky si nalámeme do mixéra aj s 80 gramami masla. Rozmrvenú zmes roztlačíme na spodok tortovej formy.
  2. Na masle si udusíme na kolieska nakrájaný pór a necháme vychladnúť. Nátierkové maslo dáme do misy a pridáme smotany. Postupne budeme pridávať po jednom vajíčku a všetko vyšľaháme do hustej masy. Nakoniec pridáme pór, údené mäso a sušené rajčiny. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme jednu polievkovú lyžicu tymiánu.
  3. Zmiešanú zmes dáme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 stupňov. Po 50 minútach koláč posypeme postrúhaným čedarom a dáme zapiecť na 10 minút.