Slaná palacinková torta

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme múku, aby vzniklo liate cesto. Z cesta upečieme dve väčšie palacinky, ktoré necháme vychladiť.
  2. Špenátové palacinky: Do misy dáme špenátový pretlak, vajcia, mlieko, soľ, korenie a všetko premiešame. Nakoniec primiešame múku, aby vzniklo liate cesto, z ktorého upečieme dve palacinky. Dáme ich vychladiť.
  3. Mrkvové palacinky: Nastrúhanú mrkvu zalejeme mliekom, rozmixujeme, pridáme vajcia, soľ, korenie a múku. Všetko premiešame a z cesta pečieme dve väčšie palacinky. Hotové dáme vychladiť.
  4. Plnka: Z vajíčok urobíme tuhú praženicu a necháme vychladiť. Praženicu dáme do mixéra, pridáme mäkké maslo, nakrájaný rokfort, topený syr, roztlačený cesnak, všetko rozmixujeme na úplne hladkú hmotu, ktorú podľa potreby osolíme a okoreníme bielym korením.
  5. Vychladené palacinky natierame syrovou plnkou a prekladáme tak, aby vznikla pekná farebná palacinková torta. Hotovú dáme schladiť do chladničky aspoň na 6 hodín.