Slaná palacinková torta
Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Autor receptu: redakcia
Postup- Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme
na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme múku,
aby vzniklo liate cesto. Z cesta upečieme
dve väčšie palacinky, ktoré necháme vychladiť.
- Špenátové palacinky: Do misy dáme
špenátový pretlak, vajcia, mlieko, soľ, korenie a všetko premiešame. Nakoniec primiešame múku, aby vzniklo liate cesto, z ktorého upečieme dve palacinky. Dáme ich
vychladiť.
- Mrkvové palacinky: Nastrúhanú
mrkvu zalejeme mliekom, rozmixujeme, pridáme vajcia, soľ, korenie a múku. Všetko
premiešame a z cesta pečieme dve väčšie
palacinky. Hotové dáme vychladiť.
- Plnka: Z vajíčok urobíme tuhú praženicu a necháme vychladiť. Praženicu dáme
do mixéra, pridáme mäkké maslo, nakrájaný rokfort, topený syr, roztlačený cesnak, všetko rozmixujeme na úplne hladkú
hmotu, ktorú podľa potreby osolíme a okoreníme bielym korením.
- Vychladené palacinky natierame syrovou plnkou a prekladáme tak, aby vznikla
pekná farebná palacinková torta. Hotovú
dáme schladiť do chladničky aspoň na
6 hodín.
|