Mliečna kapustová polievka
Sladkokyslá mliečna kapustová polievka (fotorecept)
Autor receptu: malenik
Polievka sa varí z hlávkovej kapusty.
Túto jednoduchú, lacnú a rýchlu polievku
ma naučila babka.* Pri štyroch deťoch, ktoré
mala, sa ani zložité jedlá nedali v bežný
deň variť ☺
Dnes tieto jej staré recepty s obľubou
varím a keď chutia aj mojim deťom, nie je
čo viac dodať ☺
8-10 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu nakrájame alebo postrúhame, ale nie na moc veľké kusy. Cibuľu nakrájame na drobno.
- Na oleji opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, prisypeme mletú rascu a chvíľku orestujeme. Keď kapusta trochu zmäkne, prilejeme vodu a varíme do mäkka, cca 30 minút, treba ochutnávať.
- Keď je kapusta mäkká, zahustíme polievku zátrepkou. V cca 3-4 dcl mlieka poriadne rozmiešame 3 PL hladkej múky, aby sme nemali v polievke hrudky a vylejeme do polievky a necháme 10 minút prevrieť. Prevárame na miernom ohni, aby polievka nevykypela. Párkrát sa mi to stalo a nebola som z toho nadšená, tak si dávam už pozor.
- Ku koncu varenia dochutíme polievku soľou, korením, cukrom, octom a kôprom. Množstvá koľko čoho si musíte uz vychytať sami, lebo niekto ma rád kyslejšie, niekto sladšie.
Dobrú chuť ☺