Skvelé obrátené rezne (fotorecept)

Autor receptu: kacenka45

Dnes som sa rozhodla urobiť obrátené rezne, ktoré robieva moja mamina. Mne a môjmu priateľovi veľmi chutia tak uvidíme ako nám budú chutiť, keďže ich dnes robím prvýkrát.

6
porcií
45 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Náklepeme, nasolíme a nakoreníme mäso.
  2. Do mäsa vklepeme strúhanku. Ja to najradšej robím tak, že do mikroténového sáčku si dám strúhanku potom vložím mäso, sáčok na konci prichytím a vklepem tĺčikom strúhanku tak, že klepem po mikroténovom sáčku. Bude to vyzerať takto:
  3. Keď mám do rezňov vklepanú strúhanku, dám si zohriať olej, v ktorom budem rezne vysmážať. Medzitým ako sa mi olej zohrieva pripravím si vajíčka, v ktorých budem rezne tesne pred vysmažaním namáčať.
  4. Keď mám olej zohriaty začnem rezne vkladať na panvicu a prudko ich vysmážať z jednej a druhej strany. Medzitým ako sa mi smažia pripravím si pekáč, ktorý vymažem olejom a na pripravený pekáč budem ukladať vysmažené rezne. Rezne vysmážam krátko na silnom stupni. DOPEČÚ SA V TRÚBE!
  5. Zapnem si trúbu na čo najsilnejší stupeň a očistím si cibuľu, ktorú nakrájam na koliečka a poukladám na rezne.
  6. PRIPRAVÍM SI NÁLEV
  7. Na nálev potrebujeme: Rozpustím si maslo s olejom pridám čierne mleté korenie, soľ, vegetu, horčicu plnotučnú, kečup, všetko od oka a podľa chuti. Dám to prevariť na sporák a keď sa bude variť pridám vodu a tiež nechám prevariť.
  8. Keď to mám hotové vylejem to na rezne a dám piecť do trúby, ktorá už určite bude zohriata.
  9. Do trúby dám piecť zakryté alobalom.
  10. PEČENIE: 5 minút na najsilnejšom stupni. Po 5 minútach pečiem na 180 stupňoch cca 20-30 minút. Po 20-30 minútach dám alobal preč a dopečiem na 180 stupňoch ešte 5 minút.
  11. Po dopečení vyzejú veľmi na chutno tak šup šup už len dorobiť ryžu a potešiť muža i detičky. DOBRÚ CHUŤ!