Kuracie prsia

Sklenené rezance s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme, potom ich osolíme a okoreníme. Do hrnca nalejeme vodu, privedieme ju do varu, vložíme do nej prsia a varíme 15 minút.
  2. Medzitým umyjeme paradajky a prekrojíme ich na polovicu. Arašidy opražíme na panvici bez tuku. Mungo výhonky prepláchneme vodou a necháme ich odkvapkať. V miske zmiešame všetky prísady na dresing.
  3. Kuracie prsia vyberieme z hrnca. Do horúceho vývaru v hrnci vložíme rezance, hrniec stiahneme z platne a necháme rezance 2 minúty napučať. Potom ich scedíme, dáme do misy, zalejeme dresingom, pridáme lístky čerstvej mäty a premiešame.
  4. Rezance rozdelíme do misiek, pridáme paradajky a kuracie prsia nakrájané na plátky. Posypeme mungo výhonkami a opraženými arašidmi.