Kapustnica
Silvestrovská kapustnica (fotorecept)
Autor receptu: rimm
15 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Môj postup receptu je trošku iný ako sa dočítate inde, ale začínam tým, že varím v hrnci kapustu vo vode s korením a soľou.
- Pridáme namočené hríby a varíme pomaličky.
- V ďalšom hrnci uvaríme pliecko, údené mäso a klobásu. Varíme tak, aby to silno nevrelo. Pridáme čierne korenie a soľ.
- Mäso s klobásou vyberieme a nakrájame na kocky.
- Všetko vložíme do kapusty a povaríme, dochutíme. Pridáme slivky a orechy.
- Po uvarení podávame s chlebom alebo domácimi pupákmi.
Kto má chuť, dochutí si na tanieri lyžičkou kyslej smotany.
|