Kapustnica

Silvestrovská kapustnica (fotorecept)

Autor receptu: rimm

15
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Môj postup receptu je trošku iný ako sa dočítate inde, ale začínam tým, že varím v hrnci kapustu vo vode s korením a soľou.
  2. Pridáme namočené hríby a varíme pomaličky.
  3. V ďalšom hrnci uvaríme pliecko, údené mäso a klobásu. Varíme tak, aby to silno nevrelo. Pridáme čierne korenie a soľ.
  4. Mäso s klobásou vyberieme a nakrájame na kocky.
  5. Všetko vložíme do kapusty a povaríme, dochutíme. Pridáme slivky a orechy.
  6. Po uvarení podávame s chlebom alebo domácimi pupákmi. Kto má chuť, dochutí si na tanieri lyžičkou kyslej smotany.