Semienkový chlieb bez múky (fotopostup)

Autor receptu: tiginko

Tento recept som dostala, vraj patrí medzi tzv. paleo recepty. V poslednom čase sa snažíme s dcérou stravovať sa nízkosacharidovo a veľmi nám vyhovuje táto výborná alternatíva chleba.

10 minút
príprava
84 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny spolu s cibuľou nakrájanou na kusy vložíme do mixéra (tzv.procesor, klasický mixér s vysokou nádobou nie je vhodný) a dôkladne vymixujeme na hladkú hmotu (cca 4 min).
  2. Hmotu vylejeme a urovnáme do formy na chlebíček, vystlanej papierom na pečenie. Papier necháme s trochu dlhšími okrajmi.
  3. Papierom prekryjeme povrch chlebíka a formu vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov.
  4. Pečieme 45 min, potom odkryjeme a pečieme ďalších 15 min. Chlieb vyberieme, po chvíli preklopíme na dosku a stiahneme papier.
  5. Týmto by sme mohli recept ukončiť, ale vrelo odporúčam ešte pre zlepšenie kvality a eliminovanie prebytočnej vlhkosti pokračovať takto: chlieb po krátkom schladnutí nakrájame na hrubšie plátky, poukladáme na papierom vystlaný plech...
  6. ...a z každej strany zapečieme po cca 12 min tiež na 160 stupňov. Chlieb je vláčny, veľmi chutný a kupodivu pekne drží pokope a nerozpadáva sa.