Semienkový chlieb bez múky (fotopostup)
Autor receptu: tiginko
Tento recept som dostala, vraj patrí medzi tzv. paleo recepty. V poslednom čase sa snažíme s dcérou stravovať sa nízkosacharidovo a veľmi nám vyhovuje táto výborná alternatíva chleba.
10 minút príprava |
84 minút na 160 °C |
Postup
- Všetky suroviny spolu s cibuľou nakrájanou na kusy vložíme do mixéra (tzv.procesor, klasický mixér s vysokou nádobou nie je vhodný) a dôkladne vymixujeme na hladkú hmotu (cca 4 min).
- Hmotu vylejeme a urovnáme do formy na chlebíček, vystlanej papierom na pečenie. Papier necháme s trochu dlhšími okrajmi.
- Papierom prekryjeme povrch chlebíka a formu vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov.
- Pečieme 45 min, potom odkryjeme a pečieme ďalších 15 min. Chlieb vyberieme, po chvíli preklopíme na dosku a stiahneme papier.
- Týmto by sme mohli recept ukončiť, ale vrelo odporúčam ešte pre zlepšenie kvality a eliminovanie prebytočnej vlhkosti pokračovať takto: chlieb po krátkom schladnutí nakrájame na hrubšie plátky, poukladáme na papierom vystlaný plech...
- ...a z každej strany zapečieme po cca 12 min tiež na 160 stupňov. Chlieb je vláčny, veľmi chutný a kupodivu pekne drží pokope a nerozpadáva sa.