Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Je to vlastne fašírka pečená v chlebovej forme.
Postup
- Na obrázku vidíte hlavné suroviny a sú to:
Hovädzie mäso mleté, bravčové mäso mleté, paprika kápia čerstvá červená a tekovský údený syr.
- Mäsá pomiešame v jeden celok a pridáme trochu soli, vegetu a ostatné koreniny resp. koreniny môžete pridať také, ktoré Vám vyhovujú. Ďalej pomocou šľahača s hákmi a pridaním studenej vody mäso zopár minút premiesime. Po ukončení úkonu by malo mať mäso lepivý efekt.
- Ďalej k vyhnietenému mäsu pridáme posekanú kápiu a syr pokrájaný na kocky.
- Boky a spodok chlebovej formy vymastíme bravčovou masťou.
- Mäso do formy vkladáme postupne. Dotláčame dlaňou na jeho povrch, aby bolo v diele čím menej vzduchových bublín a dielo sa lepšie spojilo. Mäso vložíme do predohriatej elektrickej rúry a pečieme ho pri 150 C / 2 hodiny. Piekol som ho v strede el. rúry.
- Po upečení z mäsa zlejeme masť a dáme si ho na chladné miesto. Nemalo by sa krájať za tepla. Mali by sme počkať aspoň 4 hodiny, aby sa mäso ochladilo aj v jadre sekanej. Ja som ho porcoval už po hodine, keďže si ho moja dcérka želala ochutnať.