Bravčová fašírka

Sekaná (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Na staré kolena už len spomíname na detstvo a spomenul som si na to, ako ma mama poslala prvýkrát k mäsiarovi kúpiť sekanú.* Nepamätám si presne, ako mi to vtedy povedala, ale bolo mi na tom niečo čudné. Išiel som kúpiť niečo, čo som dovtedy nepoznal. Keď som povedal mäsiarovi čo chcem, položil na stôl papier, zozadu doniesol akúsi formu a z nej vyklopil akúsi „tehlu“, a nožom z nej odrezal. Dal na papier, zabalil, odvážil a ja som to niesol domov. Na moje počudovanie to bolo mokré, teplé a pekne to voňalo.

30 minút
príprava
60 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Pomleté mäso premiešame s nakrájanými rožkami namočenými v mlieku, pridáme ostatné suroviny okrem majoránky a múky a zmes premiešame.
  2. Keď máme mäso premiešané, pridáme trochu hladkej múky, aby zmes dobre lepila a trochu majoránky. Opäť premiešame a potom zmes pár razy „oplieskame “, aby sa odstránil vzduch a lepšie sa mäso zlepilo k sebe. Potom mokrými ruka vytvarujeme menšie šišky, ktoré poukladáme na plech a nakoniec ich potrieme vodou, aby sa povrch zatiahol a šťava nám stade neunikala - trochu vody som nechal aj na plechu.
  3. Rúru vyhrejeme na 200 °C a pečieme desať minút, potom stiahneme teplotu na 180 °C a dopekáme 50 minút.
  4. A máme upečeno...
  5. DOBRÚ CHUŤ