Seitanovo - palacinková roláda (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Príprava seitanu: Z múky a vody uhnetieme cesto (mne pomohla pekárnička na chlieb, program na kysnuté cesto). Cesto dáme do veľkej misy, zalejeme vodou a v nej ručne hnetieme, aby sa z cesta do vody vyplavoval škrob. Keď je voda biela ako mlieko, vodu zlejeme a dáme novú. Opakujeme, kým nám voda nezostáva číra a z cesta nezostane podstatne menší kus tmavšej naťahovacej hmoty. Hotovú hmotu roztiahneme na placku.
  2. Seitanovú placku zrolujeme medzi dvoma fóliami, uložíme do hlbšieho pekáča, zalejeme teplým vývarom a pekáč prikryjeme alobalom. V rúre vyhriatej na 220 °C necháme cca 30 minút (po 15 min. otočíme).
  3. Na palacinky rozmiešame vajíčka, mlieko, múku. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  4. Pripravíme 6 palaciniek.
  5. Náplň do palaciniek pripravíme rozmixovaním tofu, vajíčka a červenej cibule.
  6. Náplň dochutíme horčicou, čiernym korením, soľou a červenou paprikou.
  7. Palacinky potrieme náplňou, zrolujeme
  8. a ukladáme na seitanovú placku potretú horčicou.
  9. Zrolujeme a zabalíme do alobalu potretého olejom. V rúre pečieme cca 30 minút. Editácia: Keď som roládu pripravovala opäť, obaľovala som palacinky v plátkovom syre, roláda bola chutnejšia, ale hlavne držala pokope :)
  10. Zemiaky a mrkvu očistíme, nakrájame a rozložíme na plech. Pridáme neošúpané roztlačené strúčiky cesnaku. Všetko ochutíme soľou, čiernym korením, šťavou z jedného citróna a vetvičkami rozmarínu. Pokvapkáme olejom. Upečieme v rúre.
  11. V závere k zemiakom pridáme predpečenú roládu, potrieme ju zmesou oleja, soli, čierneho korenia a mletej červenej papriky. Zapečieme cca 20 minút.