Seitan v hubovo-zeleninovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: elixir

K jedlu pasuje ryža, prípadne cestoviny.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Huby sme si vopred namočili vo vode. Prichystáme suroviny. Cibuľu, cesnak nakrájame na drobno, mrkvu a seitan na pásiky, ružičkový kel na štvrťky.
  2. Na širokú panvicu dáme olej, cibuľu, cesnak a seitan oprážame, kým seitan zhnedne.
  3. Potom prilejeme vývar, vodu aj s hubami, pridáme mrkvu a ružičkový kel, korenia, soľ a feferónovú pastu. Premiešame, prikryjeme a na slabšom plameni dusíme 10 minút.
  4. Na záver odložíme pokrievku, prilejeme smotanu, premiešame, opäť zosilnieme plameň a omáčku trošku zredukujeme.
  5. Podávame napríklad s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou. Jedlo je hrejivej chuti, mierne pikantné; prílohu som pre osvieženie vybrala sladko-kyselkavú (ananás, biele hrozno, čučoriedky a špičku čajovej lyžičky jahodového džemu).