Segedínsky guláš
Autor receptu: hviezdickaz
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvá neuvádzam,každý si ich prispôsobí podľa seba.
- Mäso pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno nakájanú cibuľu,pridáme mäso.Keď sa zatiahne,osolíme ho,okoreníme a posypeme mletou červ.paprikou.Podlejeme vodou a dusíme.
- Do druhého hrnca dáme kyslú kapustu,dolejeme trochou vody a varíme. Po cca.45 min. zmiešame kapustu s mäsom, dolejeme vodou a prevaríme cca.20 min. domäkka. Zahustíme zátrepkou zo smotany a hladkej múky a prevaríme. Pridáme 1 PL kečupu, dochutíme soľou,príp.vegetou.
Podávame s knedľou ( http://varecha.pravda.sk/recepty/parene-knedle/23955-recept.html ) .