Segedínsky guláš

Autor receptu: hviezdickaz

10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvá neuvádzam,každý si ich prispôsobí podľa seba.
  2. Mäso pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno nakájanú cibuľu,pridáme mäso.Keď sa zatiahne,osolíme ho,okoreníme a posypeme mletou červ.paprikou.Podlejeme vodou a dusíme.
  3. Do druhého hrnca dáme kyslú kapustu,dolejeme trochou vody a varíme. Po cca.45 min. zmiešame kapustu s mäsom, dolejeme vodou a prevaríme cca.20 min. domäkka. Zahustíme zátrepkou zo smotany a hladkej múky a prevaríme. Pridáme 1 PL kečupu, dochutíme soľou,príp.vegetou. Podávame s knedľou ( http://varecha.pravda.sk/recepty/parene-knedle/23955-recept.html ) .