Sedliacky brmbolec

Autor receptu: tlustoch

Tento recept som si opísal s televízie už hodne dávno.

15
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odrezať vrch chleba /taký klobúk/ a vybrať mäkký stred. Oravskú slaninu pokrájať na kocečky a vyškvariť ju. Vytopenou masťou vymastíme vnútro chleba a tiež pomastíme vybratý mäkký stred.
  2. Na drobno pokrájať pažitku, červenú papriku a zelenú papriku. Primiešať škvarky zo slaniny, kyslú smotanu, tavený syr, dôkladne premiešať a dochutiť korením a soľou. Túto plnku vliať do vnútra vymasteného chleba, na vrch položiť odrezanú časť. Roztopenou masťou natreme vrch a celý chlieb. Položíme ho na plech ,obložíme chlieb vybratými mäkkými mastnými častiami . Vyhrejeme rúru na 180 stupňov ,vložíme plech a pečieme 15 minút. Podávame ho teplý,krájať ako tortu. Dobrú chuť.