Opekané zemiaky

Sedliacke zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Aj vy mávate dni, keď neviete, čo navariť?

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jednu cibuľu pokrájame nadrobno. Na oleji ju opražime do zlatista, pridáme celú rascu, trochu cukru.
  2. Na cibuľu pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Podlejeme troškou vody a udusíme.
  3. Na drobno si nakrájame údenú slaninu.
  4. Pokrájame si aj klobásu. Tá pokrájaná je je neštipľavá. V mrazničke som mala aj pálivú. Tak som z nej kúsok pridala.
  5. Slaninu necháme vyškvariť.
  6. Očistené zemiaky pokrájame, dáme uvariť do slanej vody.
  7. K vyškvarenej slanine pridáme nakrájanú klobásu. Ja som pridala ešte kúsok údeného karé.
  8. Opražíme ju. Scedíme zemiaky, pridáme kyslú kapustu a klobásu. Premiešame, ochutnáme, či netreba prisoliť, prikoreniť. Chvíľu jedlo ešte trochu opekáme spolu, aby sa chute prepojili. A už môžeme jesť.
  9. Dúfam, že Vám jedlo bude chutiť ako nám. Dali sme si dupľu. Manžel bol s obedom spokojný.