Sedliacka sviatočná pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Tip na nedeľný obed :)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájame, predvaríme asi 10 min. Preložíme na vymastený plech , podľa potreby ešte osolíme a posypeme drvenou rascou. Dáme zapiecť do chrumkava.
  2. Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme,osolíme a okoreníme. (Množstvo rezňov,salámy a syra zámerne neuvádzam,každý si ich upraví podľa počtu svojich stravníkov).
  3. Opečieme z jednej strany na rozohriatom oleji a odložíme.
  4. Pripravíme si praženicu z rozšľahaných vajec.
  5. Rezne vrátime na panvicu neopečenou stranou nadol. Na každý rezeň dáme časť praženice.
  6. Na praženicu dáme plátok šunkovej salámy a plátok syra. Panvicu zakryjeme a na miernom ohni zapekáme,kým sa syr nezačne taviť.
  7. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť. :)