Plnené cestoviny
Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré
necháme odležať 8 hodín.
- Nakrájanú šalotku, papriku, cuketu
a baklažán restujeme na olivovom oleji, pridáme nakladané
paradajky a ochutíme posekanou koriandrovou vňaťou. Povaríme
desať minút. Necháme vychladnúť, pridáme ricottu,
ochutíme a zamiešame.
- Odležané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme
kruhy, ktoré naplníme zeleninovou zmesou. Preložíme, uzatvoríme a uvaríme.
- Očistenú tekvicu varíme spolu s tymianom a rozmarínom, kým
sa nerozvarí tak, aby sme ju mohli prelisovať cez jemné
sitko.
- Uvarené šatôčky opečieme na masle a podávame s
tekvicovým krémom a ozdobíme rukolou.
|