Sarma - recept mojej maminky

Autor receptu: libusa57

Sarma patri k mojim najoblubenejsim jedlam.Pochadza z Balkanu kde som odriasla.Maminka sarmu pripravovala v zime ked mala kysle kapustove listy.No u nas na Balkane bola sarma aj sviatocne jedlo pripravovane na svadbach a tiez na Vianoce...

6-10
porcií
1,5-2h minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maso hovadzie a bravcove pol na pol.Pridame na drono krajanu poprazenu cibulu na oleji,ryzu,mlete cierne korenie,vajce,vegetu,sol,pretlaceny cesnak.papriku mletu cervenu,rascu,cukor medzi prsty a krupicu tiez medzi prsty.
  2. Vsetko dobre zmiesame ,miesame pokial nie su vsetky suroviny dobre zamiesane.
  3. Kapustove listy kysle oplachnute dvoma vodami rozvinieme a do kazdeho zabalime predchadzajucu zmes vekosti mensej pesti alebo odhadneme podla velkosti listu.
  4. Ukladame zavinute listy do sirsieho hrnca.Ked zabalime vsetky a su pokladane zalejeme to paradajkovou stavou vodou,dame tam 1lyzicku soli a bobkovy list plus cierne korenie cele.
  5. Na miernom ohni dusime to 1,5 hodiny-2h
  6. A nadherne papanicko je na stole! Upozornenie!Stava sa odtial rychlo vyparuje a pohltia ju sarmicky(zabalene listy)...teda treba jej dat co viacej alebo podlievat podla potreby paradajkovu stavu riedenu vodou a osolenu.Ja som tam dala 3 deci pretlaku a dve deci vody no evidentne vidiet na mojej fotky ako stava zmizla tak s nou nesetrite! Dusi sa to na miernom ohni
  7. Dobru chut!