Šalát

Šalát z julienne mrkvy a baby hrášku s grilovanými krevetami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké rezance julienne. Asi 2 minúty opekáme na panvici s olejom, potom necháme vychladnúť. Do misy dáme vychladenú mrkvu, šalát wakame, sójové klíčky, baby hrášok, reďkovku a rozdrvené arašidy.
  2. Dresing: Do misky dáme všetky suroviny a dobre vyšľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami do emulzie. Dresing dobre premiešame so šalátom.
  3. Krevety ugrilujeme na grile alebo panvici. Na taniere naložíme šalát a naň položíme krevety.
  4. TIP: Wakame šalát sa pripravuje z rias wakame, ktoré namočíme na 10 minút do vody a potom varíme 20–30 minút. Uvarené nakrájame na pásiky, ochutíme sójovou omáčkou, octom a cukrom.