Šalát z červenej šošovice, mrkvy a červenej repy (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Možno niekomu príde vhod v tomto pôstnom období, alebo ho doplníte kúskom mäsa a urobíte si ľahký obed...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na lyžici masla opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme premytú šošovicu a ešte chvíľu opekáme, zalejeme vínom a necháme odpariť, postupne prilievame vývar a miešame, ako keď varíme rizoto. Vývaru prilejeme len toľko, aby ho šošovica popila. Nerozvaríme ju.
  2. Mrkvu nastrúhame na tenké rezančeky a tiež ju sprudka opečieme na lyžici masla, nech je chrumkavá, pridáme k šošovici...
  3. Červenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky, ja som krájala na uhorkovom strúhadle, repu pruko opečieme na pár lyžiciach masla, preložíme na kuchynský papier, nech popije prebytočný tuk...
  4. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetkovou šťavou a už len naložíme na tanier...Dobrú chuť prajem.