Šalát z červenej šošovice, mrkvy a červenej repy (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Možno niekomu príde vhod v tomto pôstnom období, alebo ho doplníte kúskom mäsa a
urobíte si ľahký obed...
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na lyžici masla opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme premytú šošovicu a ešte chvíľu opekáme, zalejeme vínom a necháme odpariť, postupne prilievame vývar a miešame, ako keď varíme rizoto. Vývaru prilejeme len toľko, aby ho šošovica popila. Nerozvaríme ju.
- Mrkvu nastrúhame na tenké rezančeky a tiež ju sprudka opečieme na lyžici masla, nech je chrumkavá, pridáme k šošovici...
- Červenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky, ja som krájala na uhorkovom strúhadle, repu pruko opečieme na pár lyžiciach masla, preložíme na kuchynský papier, nech popije prebytočný tuk...
- Osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetkovou šťavou a už len naložíme na tanier...Dobrú chuť prajem.