Šalát

Šalát s grilovaným melónom, cottage syrom a marinovanou uhorkou

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Postup

  1. Jablkový dresing: Jablká očistíme, vyberieme jadrovníky a poukladáme na plech. Potrieme ich medom a pokvapkáme jablkovým octom. Dáme piecť na 15 minút do rúry pri 180 stupňoch. Vyberieme, necháme vychladiť a preložíme do hlbšieho hrnca. Pridáme ostatné suroviny, všetko dobre rozmixujeme a precedíme. Môžeme ešte dochutiť citrónovou alebo jablčnou šťavou.
  2. Marinovaná uhorka: Šalátovú uhorku naškrabeme škrabkou na zemiaky na tenké plátky. V miske urobíme nálev z citrónovej šťavy, cukru, olivového oleja. Plátky uhorky namočíme na 20 minút do nálevu a potom vyberieme.
  3. Melóny očistíme, nakrájame na kúsky, ktoré grilujeme z každej strany 5 minút, aby pekne skaramelizovali.
  4. Všetky listové šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky do misy. Pridáme grilované melóny, jablkový dresing a premiešame.
  5. Šalát naložíme na taniere, pridáme cottage syr, marinovanú uhorkou a dozdobíme jahodami. Pokvapkáme balzamikovým octom.