Šalát
Šalát s grilovaným melónom, cottage syrom a marinovanou uhorkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Jablkový dresing: Jablká očistíme, vyberieme jadrovníky a poukladáme na plech.
Potrieme ich medom a pokvapkáme jablkovým octom. Dáme
piecť na 15 minút do rúry pri 180 stupňoch. Vyberieme, necháme
vychladiť a preložíme do hlbšieho
hrnca. Pridáme ostatné suroviny,
všetko dobre rozmixujeme a precedíme. Môžeme ešte dochutiť citrónovou alebo jablčnou šťavou.
- Marinovaná uhorka: Šalátovú uhorku naškrabeme
škrabkou na zemiaky na tenké plátky.
V miske urobíme nálev z citrónovej šťavy, cukru, olivového oleja.
Plátky uhorky namočíme na 20 minút
do nálevu a potom vyberieme.
- Melóny očistíme, nakrájame na kúsky, ktoré grilujeme z každej strany 5 minút, aby pekne skaramelizovali.
- Všetky listové šaláty umyjeme pod
tečúcou vodou, necháme odkvapkať
a natrháme na kúsky do misy. Pridáme grilované melóny, jablkový dresing a premiešame.
- Šalát naložíme na taniere, pridáme cottage syr, marinovanú uhorkou a dozdobíme jahodami. Pokvapkáme balzamikovým octom.
|