Ryža v tlakovom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: sherin

Ryžu máme radi a preto ju robievam často a na veľa spôsobov a teraz vám jeden predkladám.

4
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. nakrájame cibuľu a ju speníme na olivovom oleji s štipkou soli
  2. pridáme ryžu a pomaly pražíme
  3. prilejeme 0,5 dcl suchého vermutu a stále miešame (bude to krásne voňať)
  4. popraženú ryžu preložíme do tlakoveho hrnca
  5. zalejeme 3,5 dcl zeleninového bujónu, vložíme strúčik cesnaku a pridáme čierne korenie podľla chuti
  6. zatvoríme tlakový hrniec, zapneme plyn na najvyšší stupeň a keď bude syčať para z ventilu znížime plyn na najmenší stupeň a varíme 6 min
  7. vypneme plyn a necháme tak asi 30min
  8. ryža je hotová a vyberieme do misy a podávame ako príloha (keďže ja som vegetariánka, ja som si to dala k zeleninovým šalátom), dobrú chuť :-)