Ryža v tlakovom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: sherin
Ryžu máme radi a preto ju robievam často a na veľa spôsobov a teraz vám jeden predkladám.
4 porcie |
20 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- nakrájame cibuľu a ju speníme na olivovom oleji s štipkou soli
- pridáme ryžu a pomaly pražíme
- prilejeme 0,5 dcl suchého vermutu a stále miešame (bude to krásne voňať)
- popraženú ryžu preložíme do tlakoveho hrnca
- zalejeme 3,5 dcl zeleninového bujónu, vložíme strúčik cesnaku a pridáme čierne korenie podľla chuti
- zatvoríme tlakový hrniec, zapneme plyn na najvyšší stupeň a keď bude syčať para z ventilu znížime plyn na najmenší stupeň a varíme 6 min
- vypneme plyn a necháme tak asi 30min
- ryža je hotová a vyberieme do misy a podávame ako príloha (keďže ja som vegetariánka, ja som si to dala k zeleninovým šalátom), dobrú chuť :-)