Zeleninové rizoto
Ryža so zeleninou
Autor receptu: ryzasos
Ryža so zeleninou je všestranný, výživný a lahodný recept, ideálny pre tých, ktorí hľadajú zdravú variantu bez toho, aby sa vzdali
chuti.* Toto jedlo kombinuje ryžu SOS Classic s výberom čerstvej zeleniny, čím vytvára dokonalú rovnováhu medzi textúrami a
farbami. Je ideálny ako hlavné jedlo alebo príloha k ľahkému jedlu.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V strednom hrnci zohrejte 750 ml zeleninového vývaru. Keď zovrie, pridajte SOS ryžu a varte 14-16 minút na strednom ohni za občasného miešania, aby sa neprilepila. Tento typ ryže je ideálny pre zdravé recepty, pretože si zachováva svoju textúru a zároveň absorbuje chuť vývaru.
- Kým sa ryža varí, zohrejte na veľkej panvici na miernom ohni kvapku extra panenského olivového oleja. Pridajte nasekaný cesnak a restujte dozlatista. Za stáleho miešania pridajte cibuľu a papriku nakrájané na malé kúsky, restujte kým zmäknú a mierne skaramelizujú. Tento krok zvýrazní chuť zeleniny a vytvorí aromatický a lahodný základ pokrmu. Na záver primiešajte kukuricu.
- Keď sa ryža dovarí, pridajte ju k zelenine a poriadne premiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa vášho gusta a podávajte.