Bravčové líčka
Ryža s bravčovými líčkami
Autor receptu: ryzasos
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nastrúhajte paradajku. Očistite a nakrájajte zvyšok zeleniny (mrkva, pór, cibuľa, cesnak).
- Líčka očistite, dochuťte soľou a korením a orestujte na olivovom oleji v hrnci na stredne vysokej teplote.
- K mäsu pridajte mletú papriku a chvíľu restujte. Potom pridajte nastrúhanú paradajku spolu s bobkovým listom. Varte 5 minút. Prilejte víno, hrniec prikryte a varte 15 minút.
- Do hrnca pridajte ryžu a vývar, opäť dochuťte soľou a čiernym korením.
- Po dovarení na jemno nasekajte petržlenovú vňať a posypte ňou hotový pokrm. Podávajte a dobrú chuť.