Bravčové líčka

Ryža s bravčovými líčkami

Autor receptu: ryzasos

Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nastrúhajte paradajku. Očistite a nakrájajte zvyšok zeleniny (mrkva, pór, cibuľa, cesnak).
  2. Líčka očistite, dochuťte soľou a korením a orestujte na olivovom oleji v hrnci na stredne vysokej teplote.
  3. K mäsu pridajte mletú papriku a chvíľu restujte. Potom pridajte nastrúhanú paradajku spolu s bobkovým listom. Varte 5 minút. Prilejte víno, hrniec prikryte a varte 15 minút.
  4. Do hrnca pridajte ryžu a vývar, opäť dochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Po dovarení na jemno nasekajte petržlenovú vňať a posypte ňou hotový pokrm. Podávajte a dobrú chuť.