Vegánsky pilaf

Rýchly vegánsky pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento pilaf si isto uložte.* Rýchly pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou hýri exotickými chuťami a hotový je, ani sa nenazdáte. V hlavnej úlohe sa v tomto recepte predvedie baklažán, aromatická jazmínová ryža a svojský fenikel. Z receptu určite nevynechajte ani chrumkavé oriešky. Jazmínová ryža od SOS krásne dopĺňa exotické chute tohto jedla.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenom olivovom oleji vo väčšom hrnci orestujeme nasekanú červenú cibuľu s roztlačeným cesnakom do sklovita.
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný baklažán, fenikel, premytú ryžu a zmes tri minúty restujeme.
  3. Potom ju zalejeme s 500 ml vody, osolíme a okoreníme. Pilaf varíme pod pokrievkou približne 12 minút, pričom ho občas premiešame. V prípade potreby dolejeme ešte po troche vody.
  4. Ku koncu do neho vmiešame nasekané mandle, javorový sirup, čerstvé bylinky a povaríme ho ešte 3-5 minút odokrytý, kým nie je ryža hotová.
  5. Pred servírovaním môžeme pilaf pokvapkať trochou olivového oleja.