Rýchlo v hrnci - bravčové plátky (fotorecept)

Autor receptu: mojack

... aj vám sa stalo, že vás navštívili nečakaní hostia a treba niečo teplé na obed?Ja to stihnem takto jednoducho.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko rozklepeme, okoreníme podľa chuti,
  2. Opečiem na oleji z obidvoch strán,
  3. Dusím prikryté,
  4. a to len počas čistenia zemiakov.Pokrájam , osolím a posypem rascou.
  5. Zemiaky prisypem do hrnca k plátkam mäsa, trochu podlejem vodou,
  6. a dusím prikryte,
  7. Pripravím si zmes / dala som doma robenú zmes -uncle benz-/ ,
  8. Voda sa nám odparila, premiešam zemiaky,
  9. na mäso dám kopky zmesy,
  10. prikryjem plátkami syra,
  11. zakryjem odstavený sporák
  12. a v teple sa nám syr krásne zleje.
  13. Vyberiem na tanier, mäso posýpem pažítkou, kečupom, zemiaky sa môžu posýpat strúhaným syrom/ u mňa nebol :-((( ale mám tam šalát z kapusty.