Rýchlo v hrnci - bravčové plátky (fotorecept)
Autor receptu: mojack
... aj vám sa stalo, že vás navštívili nečakaní hostia a treba niečo teplé na obed?Ja to stihnem takto jednoducho.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko rozklepeme, okoreníme podľa chuti,
- Opečiem na oleji z obidvoch strán,
- Dusím prikryté,
- a to len počas čistenia zemiakov.Pokrájam , osolím a posypem rascou.
- Zemiaky prisypem do hrnca k plátkam mäsa, trochu podlejem vodou,
- a dusím prikryte,
- Pripravím si zmes / dala som doma robenú zmes -uncle benz-/ ,
- Voda sa nám odparila, premiešam zemiaky,
- na mäso dám kopky zmesy,
- prikryjem plátkami syra,
- zakryjem odstavený sporák
- a v teple sa nám syr krásne zleje.
- Vyberiem na tanier, mäso posýpem pažítkou, kečupom, zemiaky sa môžu posýpat strúhaným syrom/ u mňa nebol :-(((
ale mám tam šalát z kapusty.