Rýchla zapekaná čakanka (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Prihadzujem jednu rýchlovečku v štýle "čo dom dal" a "neboj sa tej čakanky furt" :D Nemala som nejako chuť vymýšľať komplikovanú večeru, a nejako som sa nechala viesť dostupnými surovinami a vznikla riadna fajnotka ;) určite si to ešte zopakujem a vám sa možno tiež zapáči ;)

5 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Čakanku som najskôr obrala od vrchných škaredých listov, pozdĺžne rozkrojila a vyrezala hlúbik - je fest horký takže neodporúčam nechať ho tam, alebo vyrezať málo :D Hlúbiky som vyrezala opatrne, aby sa mi vzniknuté polovičky čakanky nerozpadli.
  2. V hrnci som si nechala zovrieť vodu, osolila som a opatrne som vložila polovičky čakanky na hladinu... nechala som to 4 min prejsť miernym varom - opäť, pri prudšom varení by sa tie listy rozišli od seba a to som nechcela ;)
  3. Zatiaľ som si vedľa v mištičke vymiešala kyslú smotanu, jogurt, nadrtený cesnak a mleté čierne korenie...
  4. ...na lopárik som rozložila plátky schwarzwaldskej šunky, položila polovičku čakanky (opatrne vybratá z hrnca a odkvapkaná), potrela som cesnakovou zmesou...
  5. ...a zabalila :) - hneď to prestalo vyzerať tak strašne nevzhľadne :D
  6. Poukladala som do zapekacej misky (slabunko vytrenej olejom)...a dala zapiecť na 10 min /220 stupňov.
  7. Potom som navrch poukladala mozzarellku a dopiekla ďalších 7 min - proste kým sa neroztiekla a nevykukli prvé vypečené škvrnky ;)
  8. No, a hotovo :D Na to, že je to moje "poprvé" s čakankou, tak som to nedovrzala na celej čiare myslím ;) už sa jej nebudem báť v obchode a nabudúce skúsim vyčarovať niečo ďalšie :) Tak možno navnadím niekoho iného nech tiež skúsi, fakt môžem vrelo odporučiť, teda, okrem hlúbikov tie sú fakt drsne horké :D