Rýchla zapekaná čakanka (fotorecept)
Autor receptu: stanci11
Prihadzujem jednu rýchlovečku v štýle "čo dom dal" a "neboj sa tej čakanky furt" :D
Nemala som nejako chuť vymýšľať komplikovanú večeru, a nejako som sa nechala viesť dostupnými surovinami a
vznikla riadna fajnotka ;) určite si to ešte zopakujem a vám sa možno tiež zapáči ;)
5 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Čakanku som najskôr obrala od vrchných škaredých listov, pozdĺžne rozkrojila a vyrezala hlúbik - je fest horký takže neodporúčam nechať ho tam, alebo vyrezať málo :D Hlúbiky som vyrezala opatrne, aby sa mi vzniknuté polovičky čakanky nerozpadli.
- V hrnci som si nechala zovrieť vodu, osolila som a opatrne som vložila polovičky čakanky na hladinu... nechala som to 4 min prejsť miernym varom - opäť, pri prudšom varení by sa tie listy rozišli od seba a to som nechcela ;)
- Zatiaľ som si vedľa v mištičke vymiešala kyslú smotanu, jogurt, nadrtený cesnak a mleté čierne korenie...
- ...na lopárik som rozložila plátky schwarzwaldskej šunky, položila polovičku čakanky (opatrne vybratá z hrnca a odkvapkaná), potrela som cesnakovou zmesou...
- ...a zabalila :) - hneď to prestalo vyzerať tak strašne nevzhľadne :D
- Poukladala som do zapekacej misky (slabunko vytrenej olejom)...a dala zapiecť na 10 min /220 stupňov.
- Potom som navrch poukladala mozzarellku a dopiekla ďalších 7 min - proste kým sa neroztiekla a nevykukli prvé vypečené škvrnky ;)
- No, a hotovo :D Na to, že je to moje "poprvé" s čakankou, tak som to nedovrzala na celej čiare myslím ;) už sa jej nebudem báť v obchode a nabudúce skúsim vyčarovať niečo ďalšie :) Tak možno navnadím niekoho iného nech tiež skúsi, fakt môžem vrelo odporučiť, teda, okrem hlúbikov tie sú fakt drsne horké :D