Rýchla polievka z kapra (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Robievam niekoľko druhov rybích polievok, dnes som pripravila túto. Je veľmi chutná a sýta.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu si očistíme, a dáme do hrnca so studenou vodou spolu s kaprom, novým korením a bobkovým listom. Pridáme kocky bujónu a prikryté pomaly varíme do mäkka. Ja som uvedené množstvá dala do 2,5 litrového hrnca, vody cca 2l.
  2. Na panvicu si dáme maslo, pridáme cca 1-2 PL hladkej múky a pripravíme svetlejšiu zásmažku.
  3. Keď je všetko uvarené - cca do pol hodiny - vyberieme zeleninu do misy.
  4. Vyberieme aj rybu, necháme trocha vychladnúť.
  5. Cibuľu, pór a cesnak vyberieme a ostatnú zeleninu rozmixujeme.
  6. Vývar precedíme a pridáme doň zásmažku a rozmixovanú zeleninu.Uvedieme do mierneho varu.
  7. Rybu oberieme od kosti, a mäsko mierne pomrvíme v prstoch. Tým aj lepšie zistíme, či v ňom ešte nezostala nejaká kostička.
  8. Posekáme petržlenovú vňať.
  9. Do polievky pridáme mäsko a vňať, premiešame a odstavíme. Na tanieri môžeme dozdobiť a dochutiť sladkou smotanou. Dobrú chuť:)!