Rýchla polievka z kapra (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Robievam niekoľko druhov rybích polievok, dnes som pripravila túto. Je veľmi chutná a sýta.
Postup
- Zeleninu si očistíme, a dáme do hrnca so studenou vodou spolu s kaprom, novým korením a bobkovým listom. Pridáme kocky bujónu a prikryté pomaly varíme do mäkka.
Ja som uvedené množstvá dala do 2,5 litrového hrnca, vody cca 2l.
- Na panvicu si dáme maslo, pridáme cca 1-2 PL hladkej múky a pripravíme svetlejšiu zásmažku.
- Keď je všetko uvarené - cca do pol hodiny - vyberieme zeleninu do misy.
- Vyberieme aj rybu, necháme trocha vychladnúť.
- Cibuľu, pór a cesnak vyberieme a ostatnú zeleninu rozmixujeme.
- Vývar precedíme a pridáme doň zásmažku a rozmixovanú zeleninu.Uvedieme do mierneho varu.
- Rybu oberieme od kosti, a mäsko mierne pomrvíme v prstoch. Tým aj lepšie zistíme, či v ňom ešte nezostala nejaká kostička.
- Posekáme petržlenovú vňať.
- Do polievky pridáme mäsko a vňať, premiešame a odstavíme.
Na tanieri môžeme dozdobiť a dochutiť sladkou smotanou.
Dobrú chuť:)!