Hŕstková polievka

Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou

Autor receptu: novalim

Potrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou.* Zasýti, dodá potrebné bielkoviny zo strukovín, vitamíny zo zeleniny a ešte si aj pochutnáte. My sme tentokrát zvolili vegetariánsku verziu bez mäsa a dokonca aj bez lepku. Ako závarku sme použili našu bezlepkovú tarhoňu.

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Strukoviny zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 4 hodiny postáť (ideálne cez noc). Vodu potom zlejeme a strukoviny dáme variť s celou ošúpanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku do čistej vody.
  2. Varíme, kým všetko trochu zmäkne, trvá to približne 15-20 minút. Potom pridáme očistenú a na kocky alebo kolieska nakrájanú zeleninu. Varíme ďalších približne 15-20 minút, až kým všetko úplne nezmäkne.
  3. Dochutíme soľou a korením. Pred podávaním môžeme do polievky vmiešať nasekanú petržlenovú vňať. Bezlepkovú tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale a zvlášť pridáme do každej porcie polievky.