Hŕstková polievka
Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou
Autor receptu: novalim
Potrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou.* Zasýti, dodá
potrebné bielkoviny zo strukovín, vitamíny zo zeleniny a ešte si aj pochutnáte. My sme tentokrát zvolili vegetariánsku verziu bez
mäsa a dokonca aj bez lepku. Ako závarku sme použili našu bezlepkovú tarhoňu.
6 porcií |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Strukoviny zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 4 hodiny postáť (ideálne cez noc). Vodu potom zlejeme a strukoviny dáme variť s celou ošúpanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku do čistej vody.
- Varíme, kým všetko trochu zmäkne, trvá to približne 15-20 minút. Potom pridáme očistenú a na kocky alebo kolieska nakrájanú zeleninu. Varíme ďalších približne 15-20 minút, až kým všetko úplne nezmäkne.
- Dochutíme soľou a korením. Pred podávaním môžeme do polievky vmiešať nasekanú petržlenovú vňať. Bezlepkovú tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale a zvlášť pridáme do každej porcie polievky.