Rybacia polievka
Autor receptu: perinbabba
... a zas mi rybár priniesol domov rybu. Tentokrát kapra, ktorého moc nemáme radi, ale keď ho vyčistil a zbadala som hlavy, plutvu, chvost a dokonca celú chrbticu po vyfiletovaní ... no nevyužite to :-)
Postup
- Umyté časti z kapra som vložila do studenej vody. Pridala som bobkový list, soľ a čierne celé korenie - toto všetko dávam do sitka na čaj - takého čo sa dá uzavrieť. Potom nemusím naháňať korenie po hrnci :-)
Pridám vňate a očistenú zeleninu s jedným cesnakom.
- Dám variť a keď začne chcieť voda vrieť, znížim teplotu.
Nijak sa to nelíši od klasického vývaru.
Keď je zelenina mäkká a mäsko sa jednoducho odtŕha od kostí polievku vypnem.
Mäso oberiem, polievku precedím.
Do polievky vložím zeleninu a mäsko.
- Dá sa to jesť aj v tejto podobe, ale ja som použila fešáka bieleho - ponorným mixérom som spolu ešte s 2 - 3 strúčkami cesnaku všetko rozmixovala.
Podľa mňa by sa do toho hodila ešte aj smotana na zjemnenie, ale tú som v chladničke nemala ... :-))))
- Do polievky sa skvele hodia opečené kocky chleba.
Polievku som servírovala keď oslavoval synčok 3 roky a dcérka rok ... Nikto sa nesťažoval ... I keď možno mi len radosť nechceli pokaziť :-)