Rybacia polievka

Autor receptu: perinbabba

... a zas mi rybár priniesol domov rybu. Tentokrát kapra, ktorého moc nemáme radi, ale keď ho vyčistil a zbadala som hlavy, plutvu, chvost a dokonca celú chrbticu po vyfiletovaní ... no nevyužite to :-)

Postup

  1. Umyté časti z kapra som vložila do studenej vody. Pridala som bobkový list, soľ a čierne celé korenie - toto všetko dávam do sitka na čaj - takého čo sa dá uzavrieť. Potom nemusím naháňať korenie po hrnci :-) Pridám vňate a očistenú zeleninu s jedným cesnakom.
  2. Dám variť a keď začne chcieť voda vrieť, znížim teplotu. Nijak sa to nelíši od klasického vývaru. Keď je zelenina mäkká a mäsko sa jednoducho odtŕha od kostí polievku vypnem. Mäso oberiem, polievku precedím. Do polievky vložím zeleninu a mäsko.
  3. Dá sa to jesť aj v tejto podobe, ale ja som použila fešáka bieleho - ponorným mixérom som spolu ešte s 2 - 3 strúčkami cesnaku všetko rozmixovala. Podľa mňa by sa do toho hodila ešte aj smotana na zjemnenie, ale tú som v chladničke nemala ... :-))))
  4. Do polievky sa skvele hodia opečené kocky chleba. Polievku som servírovala keď oslavoval synčok 3 roky a dcérka rok ... Nikto sa nesťažoval ... I keď možno mi len radosť nechceli pokaziť :-)