Ryba v rybe (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento nápad som videla v jednom časopise u kamarátky. Je to nenáročné a veľmi sa mi to páči. Určite to urobím aj na Vianoce.
2- 3 porcie |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na rybu v rybe.
- Pomelieme filety z tresky, pridáme vajce, nakrájaný rožok zaliaty v mlieku, dochutíme dochucovadlami.
- Rozvaľkáme si lístkové cesto. Potom vykrojíme tvar ryby. Vzniknutú zmes z filiet (fašírka) nanesieme na plát lískového cesta.
- Prikryjeme druhým plátom a dokončíme ozdobu ryby tak, že zo zvyšného cesta povykrajujeme šupiny a dorobíme plutvy, a ak nám zostane cesto,aj rybia zmes, tak možeme urobiť aj malé rybky.
- Potrieme rozšlahaným vajcom a dáme do vyhriatej rury piecť. Pčieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút.
- Nakoľko ich a si teraz nezjeme všetky, dám si jednu, dve do mrazničky a na sviatky vytiahnem, keď len na dekoráciu. Dobrú chuť.