Ryba v rybe (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento nápad som videla v jednom časopise u kamarátky. Je to nenáročné a veľmi sa mi to páči. Určite to urobím aj na Vianoce.

2- 3
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na rybu v rybe.
  2. Pomelieme filety z tresky, pridáme vajce, nakrájaný rožok zaliaty v mlieku, dochutíme dochucovadlami.
  3. Rozvaľkáme si lístkové cesto. Potom vykrojíme tvar ryby. Vzniknutú zmes z filiet (fašírka) nanesieme na plát lískového cesta.
  4. Prikryjeme druhým plátom a dokončíme ozdobu ryby tak, že zo zvyšného cesta povykrajujeme šupiny a dorobíme plutvy, a ak nám zostane cesto,aj rybia zmes, tak možeme urobiť aj malé rybky.
  5. Potrieme rozšlahaným vajcom a dáme do vyhriatej rury piecť. Pčieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút.
  6. Nakoľko ich a si teraz nezjeme všetky, dám si jednu, dve do mrazničky a na sviatky vytiahnem, keď len na dekoráciu. Dobrú chuť.