Ruský šalát
Autor receptu: martinis
Plátky uhorky, redkvičiek a jarnej cibuľky preliate jogurtom a podávané s vajíčkom
uvareným na tvrdo.
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokiaľ zeleninu preferujete v "chrumkavej" podobe, potom by tento šalát mohol byť vašou rýchlou večerou. Výživný, čerstvý a farebný - taký je Ruský šalát ;)
- Uhorku, cibuľku a redkvičky si umyjeme. Vajíčko dáme variť na 10 mnút.
- Uhorku pokrájame na tenučké kolieska, redkvičky taktiež. Na spodok taniera uložíme kolieska uhorky, na ne "rozhodíme" kolieska redkvičiek.
- Cibuľku pokrájame na kolieska. Bielu časť uložíme na redkvičky. Prelejeme jogurtom, posypeme zelenou časťou, čiernym korením a štipkou soli.
- Pred podávaním ozdobíme vajíčkom rozkrojeným na štvrtinky a podávame s celozrnnou bagetou. Môžme sa smelo pustiť do jedenia, dobrú chuť :O)