Ruský šalát

Autor receptu: martinis

Plátky uhorky, redkvičiek a jarnej cibuľky preliate jogurtom a podávané s vajíčkom uvareným na tvrdo.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokiaľ zeleninu preferujete v "chrumkavej" podobe, potom by tento šalát mohol byť vašou rýchlou večerou. Výživný, čerstvý a farebný - taký je Ruský šalát ;)
  2. Uhorku, cibuľku a redkvičky si umyjeme. Vajíčko dáme variť na 10 mnút.
  3. Uhorku pokrájame na tenučké kolieska, redkvičky taktiež. Na spodok taniera uložíme kolieska uhorky, na ne "rozhodíme" kolieska redkvičiek.
  4. Cibuľku pokrájame na kolieska. Bielu časť uložíme na redkvičky. Prelejeme jogurtom, posypeme zelenou časťou, čiernym korením a štipkou soli.
  5. Pred podávaním ozdobíme vajíčkom rozkrojeným na štvrtinky a podávame s celozrnnou bagetou. Môžme sa smelo pustiť do jedenia, dobrú chuť :O)