Roštenka à la chef so zemiakmi hasselback
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso natrieme horčicou a dáme
do chladničky marinovať na niekoľko
hodín. Pred pečením osolíme
a okoreníme. Olivový olej v panvici
zohrievame a mäso na obidvoch
stranách po 2 minúty opečieme.
Dáme na tanier, pridáme na každý
kus trošku masla a zabalíme do alobalu
až do podávania.
- Príprava cibule: Do hrnca dáme
vodu a zohrejeme ju, pridáme
očistenú cibuľu, šalotku a ostatné korenie,
2–3 minúty varíme, potom
cibuľu vyberieme do ľadovej
vody. Keď vychladne, z hornej
časti odrežeme asi tretinu a vyberieme
vnútornú časť, ktorú rozkrájame
na malé kúsky a obalíme
múkou. V horúcom oleji vyprážame
dočervena. Vyberieme na
kuchynskú utierku. Vložíme do
prázdnych cibúľ.
- Príprava zemiakov hasselback:
Zemiaky dobre umyjeme a nakrojíme
na kolieska hrúbky asi 2 mm
tak, aby ostali vcelku. Olivový olej
rozmixujeme s cesnakom. Štetcom
opatrne natierame zemiaky,
osolíme, okoreníme a dáme na
to kúsok masla. V zohriatej rúre
pečieme 40 – 50 minút pri teplote
160–170 °C. Keď sú zemiaky upečené,
posypeme pažítkou a podávame
ako prílohu k roštenke.
|