Morčacie stehno

Rolované morčacie stehno plnené olivami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed z vykosteného morčacieho stehna.

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla, osušila a naklepala.
  2. Osolila, okorenila a natrela kremžskou horčicou.
  3. Pripravila som si plnku. Staršie rožky som nakrájala. Pripravila olivy.
  4. Opiekla som nakrájanú slaninu a cibuľu.
  5. Pridala som ju k rožkom.
  6. Pridala som vajcia, korenie a olivy. Všetko som zmiešala.
  7. Plnku som položila na mäso.
  8. Zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
  9. Opiekla zo všetkých strán na masti.
  10. Pridala som do výpeku cibuľu a cesnak. Podliala vodou a dusila pod pokrievkou 50 min. Hotové mäso som vybrala na dosku.
  11. Odstránila špagáty.
  12. Nakrájala.
  13. Pripravila prílohu. Hranolky som opiekla na masti.
  14. Uložila na taniera.