zatvoriť
VYTLAČIŤ
Morčacie stehno
Rolované morčacie stehno plnené olivami (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Dnešný sviatočný obed z vykosteného morčacieho stehna.
3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava
Suroviny
600 g
stehno morčacie vykostené
1 PL
masť bravčová domáca
1 ks
cibuľa
50 g
slanina údená domáca
1,5 ks (rožky)
staršie pečivo
2 ks
vajcia
1 bal
olivy zavárané
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
1 PL
horčica kremžská
Príloha:
hranolky domáce
Postup
Morčacie stehno som umyla, osušila a naklepala.
Osolila, okorenila a natrela kremžskou horčicou.
Pripravila som si plnku. Staršie rožky som nakrájala. Pripravila olivy.
Opiekla som nakrájanú slaninu a cibuľu.
Pridala som ju k rožkom.
Pridala som vajcia, korenie a olivy. Všetko som zmiešala.
Plnku som položila na mäso.
Zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
Opiekla zo všetkých strán na masti.
Pridala som do výpeku cibuľu a cesnak. Podliala vodou a dusila pod pokrievkou 50 min. Hotové mäso som vybrala na dosku.
Odstránila špagáty.
Nakrájala.
Pripravila prílohu. Hranolky som opiekla na masti.
Uložila na taniera.