Roláda z mletého mäsa (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
10 porcií |
10 minút príprava |
65 minút na 250 °C |
Postup
- Mleté mäso osolíme, okoreníme, prilejeme mlieko a dobre premiešame.
- Pripravíme si kus alobalu - v tvare obdĺžnika. Mäsovú zmes rovnomerne rozložíme, povrch uhladíme a natrieme vrstvou horčice.
- Na ňu poukladáme plátky šunky a syra.
- Pripravíme si praženicu zo 4 vajec a zmes rovnomerne uložíme na syr, posypeme mrazenou zeleninou - mrkva, hrášok, kukurica.
- Roládu pomocou alobalu zvinieme, zabalíme do alobalu - 2x .
- Preložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry piecť.Pečieme pri 250 st. / cca.50 min.
- Potom roládu odbalíme z alobalu, povrch potrieme kyslou smotanou a necháme ešte zapiecť cca.15 min.
- Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.