Danielia roláda
Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso z daniela som umyla a osušila.
- Naklepala...
- ...osolila, okorenila, nastrúhala čerstvý zázvor...
- ...natrela horčicou a uložila plátky šunky.
- Mäso som zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
- Údenú slaninu som nakrájala na kocky, opiekla a na výpeku opiekla roládu zo všetkých strán.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Podliala som červeným vínom a pod pokrievkou dusila. Počas dusenia som ešte raz podliala vínom.
- Mäso sa dusilo 50 min. Hotové som vybrala zo šťavy a nechala chladiť 15 min. Šťavu som rozmixovala tyčovým mixérom.
- Z mäsa som odstránila špagáty.
- K šťave som pridala smotanu na varenie a na sporáku varom zredukovala.
- Roládu som nakrájala na plátky.
- Podávala s ryžou a uhorkou.
Prajem vám dobrú chuť
- V Maďarsku vydali k Vianociam knihu: Kreatívne recepty na každý deň
- ...v tejto knihe je aj môj recept na strapačky s jarnou kapustou.