Danielia roláda

Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.

4-5
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso z daniela som umyla a osušila.
  2. Naklepala...
  3. ...osolila, okorenila, nastrúhala čerstvý zázvor...
  4. ...natrela horčicou a uložila plátky šunky.
  5. Mäso som zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
  6. Údenú slaninu som nakrájala na kocky, opiekla a na výpeku opiekla roládu zo všetkých strán.
  7. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  8. Podliala som červeným vínom a pod pokrievkou dusila. Počas dusenia som ešte raz podliala vínom.
  9. Mäso sa dusilo 50 min. Hotové som vybrala zo šťavy a nechala chladiť 15 min. Šťavu som rozmixovala tyčovým mixérom.
  10. Z mäsa som odstránila špagáty.
  11. K šťave som pridala smotanu na varenie a na sporáku varom zredukovala.
  12. Roládu som nakrájala na plátky.
  13. Podávala s ryžou a uhorkou. Prajem vám dobrú chuť
  14. V Maďarsku vydali k Vianociam knihu: Kreatívne recepty na každý deň
  15. ...v tejto knihe je aj môj recept na strapačky s jarnou kapustou.