Rizoto zo zajaca
Autor receptu: js9mxd
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept. Zajaca upraveného v celku mi jesť nechceli, tak som začal improvizovať.
6 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Odratý domáci zajac vraj vyzerá ako mačka, vravievali dcéry.
- Tak som ho zmenil na kuracie mäso, stačilo ho vykostiť.
- Dal som ho dusiť na cibuľku, pridal som koreniny a posolil som.
- Za stáleho podlievania som ho dusil do mäkka. Medzi tým som prebral ryžu, opražil ju na cibuľke a dal dusiť aj so sterilizovanou fazuľkou.
- Po udusení ryže a mäsa som obidve masy zmiešal.
- Podávam to s niečim kyslím, a zakryjem to strúhaným syrom, dobrú chuť.