Rizoto s hráškom a hubami

Autor receptu: mirkajan

Toto je variácia na talianske rizoto, ktoré v poslednej dobe veľmi zachutilo mojim dcéram.

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky, šampiňóny na štvrťky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom restujeme do zlata nakrájané šampiňóny. Potom pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré tiež opražíme (spolu so šampiňónmi). Keď je mäso a šampiňóny opražené, pridáme ryžu (nepremývame), spolu pražíme cca 2 minúty.
  2. Zalejeme vínom a na miernom ohni za občasného miešania necháme odpariť. Potom po naberačkách pridávame vriaci kurací vývar, občas premiešavame, ďaľšiu naberačku pridáme vždy, keď tekutina vsiakne. Asi po 15 minútach pridáme aj hrášok a pokračujeme vo varení, kým ryža nie je al dente. Tesne pred dokončením vmiešame hrsť nastrúhaného parmezánu. Rizoto nesmie byť suché, má byť krémové. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom podľa chuti.
  3. Robievame doma aj klasické slovenské rizoto, ale v poslednej dobe bodujú práve rôzne varianty talianskeho rizota. Tak snáď zachutí aj vám...