Rizoto s hráškom a hubami
Autor receptu: mirkajan
Toto je variácia na talianske rizoto, ktoré v poslednej dobe veľmi zachutilo mojim dcéram.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na kocky, šampiňóny na štvrťky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom restujeme do zlata nakrájané šampiňóny. Potom pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré tiež opražíme (spolu so šampiňónmi). Keď je mäso a šampiňóny opražené, pridáme ryžu (nepremývame), spolu pražíme cca 2 minúty.
- Zalejeme vínom a na miernom ohni za občasného miešania necháme odpariť. Potom po naberačkách pridávame vriaci kurací vývar, občas premiešavame, ďaľšiu naberačku pridáme vždy, keď tekutina vsiakne. Asi po 15 minútach pridáme aj hrášok a pokračujeme vo varení, kým ryža nie je al dente. Tesne pred dokončením vmiešame hrsť nastrúhaného parmezánu. Rizoto nesmie byť suché, má byť krémové. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom podľa chuti.
- Robievame doma aj klasické slovenské rizoto, ale v poslednej dobe bodujú práve rôzne varianty talianskeho rizota. Tak snáď zachutí aj vám...