Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta

Autor receptu: ciernalabut

Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale mňamka výborná :-)

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ricottu, múku, vajíčka, parmezán zmiešame dohromady osolíme mierne okoreníme a vypracujeme cesto.
  2. Z cesta potom tvarujeme hadíky, ktoré krájame na cca 1 - 1,5 cm kúsky, ktoré potom jemne zatlačíme vydličkou
  3. Gnocci varíme po častiach (aby sa nezlepili dohromady) vo velkom hrnci v osolenej VRIACEJ vode. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Vyberáme ich dierkovanou naberačkou a neháme ich v sitku odkvapkať - následne premiestnime do misky a keď v nich budú všetky jemne ich prelejeme roztopeným máslom s oregánom.
  4. Omáčka: Prosciutto nakrájame na malé kúsky
  5. Smotanu prelejeme do hrnca, varíme a keď bude horúca pridáme gorgonzolu, syr v črievku a varíme kým sa syry nerozpustia. Nakoniec prisypeme nakrájané prosciutto
  6. Gnocci rozdelíme do servírovacích misiek, prelejeme omáčkou a podávame. Dobrú chuť :-)