Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Autor receptu: ciernalabut
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale mňamka
výborná :-)
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ricottu, múku, vajíčka, parmezán zmiešame dohromady osolíme mierne okoreníme a vypracujeme cesto.
- Z cesta potom tvarujeme hadíky, ktoré krájame na cca 1 - 1,5 cm kúsky, ktoré potom jemne zatlačíme vydličkou
- Gnocci varíme po častiach (aby sa nezlepili dohromady) vo velkom hrnci v osolenej VRIACEJ vode. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Vyberáme ich dierkovanou naberačkou a neháme ich v sitku odkvapkať - následne premiestnime do misky a keď v nich budú všetky jemne ich prelejeme roztopeným máslom s oregánom.
- Omáčka:
Prosciutto nakrájame na malé kúsky
- Smotanu prelejeme do hrnca, varíme a keď bude horúca pridáme gorgonzolu, syr v črievku a varíme kým sa syry nerozpustia. Nakoniec prisypeme nakrájané prosciutto
- Gnocci rozdelíme do servírovacích misiek, prelejeme omáčkou a podávame.
Dobrú chuť :-)