Rezne z krkovičky na kremžskej horčici
Autor receptu: gordonko
... imeili prichádzajú a odchádzajú no imeil s týmto receptom ma zaujal a vyskúšal som ho
20 porcií |
60 minút príprava |
90 - 105 minút na 200 °C |
Postup
- potrebné suroviny ...... ja som robil z celú krkovičku .. kto bude robiť menšie množstvo tak iba polovinu ingrediencí
- kelímok kremžskej horčice z miešame z olejom ..... oleja toľko , koľko bude treba ,,majčiny,,
- krkovičku si narežeme na plátky , jemne naklepeme , osolíme a posypeme čierným korením
- na dno misky sa dalo trochu ,,maičiny ,, a nato sa dal plátok krkovičky ,potrelo ,,maičinou ,, a posypalo troškou cibule pokrájanej na mesiačiky a cesnaku pokrájaného na kolieska ..... takto opakujeme kým nemáme všetko mäso v mise
- keď je mäso minuté , zbytok ,, maičiny ,, natrieme na mäso a zasypeme cibulou pokrájanou na mesiačiky .... prikrijeme a na noc dáme do chladničky.
- na panvici si roztopíme bravčovú masť a keď je horúca dáme z prudka osmahnúť prvé plátky krkovičky
- vymastíme si plech na ktorý prekladáme osmahnuté rezne aj s cibulou a cesnakom
- po osmahnutí všetkého mäsa vylejeme masť z panvice na rezne v pekáči a z misy vysypeme zostatok cibule a ,, maičiny ,,
- podlejeme trochou vody
- zakryjeme alobalom a dáme do trúby na 200°C - 50 až 60 minut .... sledujem po 45 minutách aké máme mäso
- potom odstránime alobal a dáme ešte na 15 - 20 minut nazpeť do trúby
- no a máme hotovo ..... prílohu doporučujú zemiakové piré , alebo opekané zemiaky ......... žena opláchla ryžu