Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som znovu varila paradajkový pretlak. Trochu som z neho použila aj pri príprave tohto mäsa.

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kúpila som 1,40 kg bravčovej krkovičky bez kosti.
  2. Polovicu z nej som nakrájala na tenké plátky, tie ešte na tenké rezančeky. Zvyšok mäsa naložím do marinády.
  3. Mäso som preložila do misky. K mäsu som pridala 1 čl soli, 0,5 čl mletého čierneho korenia a mletý kmín a 0,5 pl oleja. Mäso som premiešala. Prikryla som ho fóliou a dala do chladničky.
  4. Očistila som si jednu cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich na malé kocky.
  5. Musela som najprv naliať uvarený pretlak do fliaš.
  6. Trochu mi z neho zostalo. Použijem ho pri príprave mäsa.
  7. Vo woku som zohriala trochu oleja. Do horúceho som pridala mäsové rezance. Opekala som ich na prudkom ohni, kým mäso nezbelelo. Potom som k nemu pridala nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  8. Pridala som polovicu nadrobno nakrájanej feferónky zbavenej jadierok. Dobre, že som ju nedala celú:-) Toto množstvo bolo akurát.
  9. Mäso som posypala 1 pl hladkej múky. Trochu som ju opiekla.
  10. Pridala som zvyšok čerstvého paradajkového pretlaku.
  11. Podliala som ho kuracím vývarom asi 1,5 dcl.
  12. Otvorila som 290 g zaváraných šampiňónov, šťavu som zliala. Na obale bolo písané, že čistá váha je 170 g. Chvíľu somešte mäso povarila, aby sa chute spojili.
  13. V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky som očistila, nakrájala na plátky, opiekla na troche oleja.
  14. Manžel sa ma pýtal, či som do jedla dala feferónku. Bola som prekvapená, že mi sám od seba pochválil jedlo:-)