Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to variabilné a ľahké jedlo, ktoré je s trochou šikovnosti hotové do 30 minút. Nenechajte sa zmiasť dlhým postupom, je to skutočne jednoduché, len rada popisujem do detailov. :D

5-6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvý si nakrájame baklažán, ktorý poriadne posolíme, zalejeme vodou a necháme bokom robiť svoje kúzlo aby sme ho nemali horký.
  2. Počas príprav si necháme zovrieť vodu, do ktorej hodíme rezance aby boli hotové keď ich budeme potrebovať. Ja som použila tieto (asi 3/4 balenia):
  3. Tofu si nakrájame na kocky, posolíme a dáme bokom aby vsiaklo soľ, bude potom chutnejšie.
  4. Šampiňóny som krájala maximálne na štvrtiny, menšie na polovice a najmenšie som nechala v celku.
  5. Ďalej som rýchlo očistila mrkvy, šupy hodila zajovi a nakrájala nejak takto :)
  6. Ešte som pokrájala na väčšie kocky stredne veľkú cibuľu
  7. a jarnú cibuľku :)
  8. Vo woku som opražila na oleji cibuľu, na to hádzala v poradí baklažán - mrkva - šampiňóny suroviny a trochu osolila a okorenila ml. čiernym korením. Medzitým som si rozohriala olej v malom hrnci a vkladala doň tofu na 3-4 minúty. Tu pozor aby ste ho tam nenechali príliš dlho, lebo by veľmi stvrdlo a v takomto čase bude tak akurát chrumkavé zvonka a jemné vo vnútri.
  9. Kým čakáme na tofu, zmiešame si v miske s vodou solamyl, uvedené koreniny a bylinky a omáčky. Chuť by mala byť silnejšia, lebo rezance sú v podstate bez chuti.
  10. Hotové rezance hodíme do woku a zalejeme pripravenou omáčkou.
  11. Podusíme spolu pár minút aby sa spojili chute a ku koncu pridáme jarnú cibuľku a tofu, premiešavame 2-3 minutky a jedlo je hotové. :)
  12. Hotové jedlo som posypala sezamom a bolo faakt super! :)
  13. Snáď ho vyskúšate aj vy, dobrú chuť!