Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Raňajkuj ako kráľ, o obed sa rozdeľ s kamarátom a večeru daj nepriateľovi! Stará dobrá rada! Viem, málokto v aktívnom veku má hneď po prebudení dostatok času na vyváranie pestrých kvalitných raňajok. Kombinácia očistených jaderníkov paprík (použitých napr. do leča) s vajíčkom – volským okom -, šunkovou „slamou“, opečenými krajčekmi bagetky a ovocia, je však rýchla a hlavne chutná! Ani času veľa nezaberie! Do práce idete s dobrou náladou a príjemne vyhriatym bruškom!
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- pokiaľ sa prvé volské oko pečie, všetky ostatné ingrediencie držia pohotovosť na dosah rúk,
- na prvej panvici s rozohriatym olivovým olejom urestujeme pokrájanú mladú cibuľku aj s pierkami (vňaťou) a plátky pokrájaných jaderníkov paprík, podľa chuti osolených a oMČKovaných
- na ďalšej sa pečie volské oko pre druhú porciu a v pomocnej rajničke, na troške oleja, plátky šunky, pokrájanej na pásiky (á la slama)
- ak sme s konzistenciou jaderníkov spokojní, uložíme na ne asi ½ PL masla a vypneme zdroj energie
- po roztavení masla porciu orestovaných jaderníkov_srdiečok uložíme na prostriedok plytkého taniera, nadrvíme na ňu čerstvé mleté čierne korenie a pridáme trošku ovocia (ja som použil černice)
- na jaderníky uložíme volské oko, ozdobíme ho petržlenovou vňaťou,
- pridáme restovanú šunkovú slamu a
- medajlónky opečených bagetiek s „hoblinkou“ masla, ktoré sa teplom roztečie
- kompletný tanier môže na stôl a určite zaň získate slastné ocenenie, hlavne ak takúto porciu podávate s čerstvo uvarenou voňavou kávou!
Tak a môžeme do práce! "Kto chce robic, muši žic"!!!