Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Raňajkuj ako kráľ, o obed sa rozdeľ s kamarátom a večeru daj nepriateľovi! Stará dobrá rada! Viem, málokto v aktívnom veku má hneď po prebudení dostatok času na vyváranie pestrých kvalitných raňajok. Kombinácia očistených jaderníkov paprík (použitých napr. do leča) s vajíčkom – volským okom -, šunkovou „slamou“, opečenými krajčekmi bagetky a ovocia, je však rýchla a hlavne chutná! Ani času veľa nezaberie! Do práce idete s dobrou náladou a príjemne vyhriatym bruškom!

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pokiaľ sa prvé volské oko pečie, všetky ostatné ingrediencie držia pohotovosť na dosah rúk,
  2. na prvej panvici s rozohriatym olivovým olejom urestujeme pokrájanú mladú cibuľku aj s pierkami (vňaťou) a plátky pokrájaných jaderníkov paprík, podľa chuti osolených a oMČKovaných
  3. na ďalšej sa pečie volské oko pre druhú porciu a v pomocnej rajničke, na troške oleja, plátky šunky, pokrájanej na pásiky (á la slama)
  4. ak sme s konzistenciou jaderníkov spokojní, uložíme na ne asi ½ PL masla a vypneme zdroj energie
  5. po roztavení masla porciu orestovaných jaderníkov_srdiečok uložíme na prostriedok plytkého taniera, nadrvíme na ňu čerstvé mleté čierne korenie a pridáme trošku ovocia (ja som použil černice)
  6. na jaderníky uložíme volské oko, ozdobíme ho petržlenovou vňaťou,
  7. pridáme restovanú šunkovú slamu a
  8. medajlónky opečených bagetiek s „hoblinkou“ masla, ktoré sa teplom roztečie
  9. kompletný tanier môže na stôl a určite zaň získate slastné ocenenie, hlavne ak takúto porciu podávate s čerstvo uvarenou voňavou kávou! Tak a môžeme do práce! "Kto chce robic, muši žic"!!!