« Naspäť na tento recept

Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) verzia na vytlačenie

Pri králičine ešte ostanem. Doslova som si musel od „dodávateľa“ vypýtať aj pečeň! Domáci, aj farmári, ku nej úctu nemajú, ale my ju ľúbime a „ľigame jak kačka nokerdľe“! Prvenstvo však patrí mojej dcérke Angelike, ktorá v rokoch hojnosti, vyhlásila na králičiu pečeň osobné moratórium. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Surovín skromnejšie, mne by pasovali ešte aj 2 PL husacej (alebo „aspoň“ kačacej) masti, ale žiaľ .…, ale zato výsledná chuť vynahradí všetko a je úžasným pôžitkom labužníka!

Autor receptu: sracz

Postup receptu

pečeň som odblanil, zbavil zvyškov krvi, umyl a nechal v sitku odkvapkať; pokrájal som údenú slaninu a vyškvaril na „červenohnedo“, masti bolo nadostač, tak som olej nepridával (ale v „pohotovosti“ som ju mal); pridal som väčšiu cibuľu pokrájanú ma jemné „mesiačiky“
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 1

odkvapkanú pečeň som osušil
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 2

a uložil na mäkkú voňavú cibuľovú „postieľku“; zamiešal
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 3

a občasným obracaním orestoval
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 4

rovných 8´ (slovom osem minút); aj za tento technologický postup veľmi pekne ďakujem vzácnej a milej pani Blaženiakovej, ktorej som mal česť byť „šéfom“ vo funkcii kvestora Vojenskej leteckej akadémie v Košiciach v rokoch 1991÷1999
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 5

čo stačilo, aby sa v orestovanej príjemne mäkkej pečeni už neukázala žiadna krv; priložil som dve PL čerstvého masla (aj keď uznávam, že husacia masť by bola „vyšší level“) a vypol zdroj tepla,
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 6

pridal som KL mletej sladkej červenej papriky, PL čerstvo strúhaného ďumbiera (ak máte iba v prášku, postačuje KL), posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením, zamiešal, ochutnal (dochucovať už nebolo potrebné)
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 7

a za horúca podával s čerstvým doma pečeným chlebom
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 8

atmosféru lahodných vôní a chutí dokresľovala aj pečená žltá hrubostenná paprika, à la Anini Bachčevan, s prepraženou maslovou polevou
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 9

ak som Vás o lahodnosti tohoto, domácim samoukom „zmajstrovaného“, jedla presvedčil, budem rád, keď si ho pripravíte aj Vy! Posielam Vám pozdrav ešte teplej jesene, zo srdca želám krásne úspešné dni a dobrú chuť!
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) - obrázok 10

Suroviny




2÷3
porcie
12÷15
minút
príprava
8
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist